Børnehaver og indskoling

Institutioner og indskolingNår legen, kroppen og fantasien er med, så er det lettere at forstå og indleve sig. International Børnesolidaritet har derfor udarbejdet følgende materialer til brug i indskolingen:
• Aktivitetsforslag (kan downloades i word her fra hjemmesiden og redigeres efter behov)
• Aktivitetskufferter fra Latinamerika og fra Ghana.
• Undervisningsforløb omfattende undervisningsmappe, film og bog.

Aktivitetsforslag (word)

Latinamerika: Lav legetøj – LegeMad og drikke

Ghana: Lege – HverdagsaktiviteterMad og drikke – Skole

Lån en kuffertOplev Latinamerika i en kuffert

At afprøve lege og aktiviteter fra andre dele af verden kan være en god måde at lære om andre kulturer på. Lege, fremstilling af legetøj og madopskrifter er tænkt som ideer til brug for et forløb om børn i Latinamerika.
Arbejdet med lege og aktiviteter kan lægge op til samtaler om børnenes egen historie og kultur. F.eks. hvad spiser de til morgenmad, hvad hjælper de til med hjemme, hvordan leger de, hvordan bor deres bedsteforældre?
Hvad ville der ske, hvis legetøj og spil blev gemt væk i en periode, og børnene i stedet legede med hinanden og med det, de finder i naturen og selv fremstiller?
Den latinamerikanske aktivitetskuffert indeholder foruden tøj, husgeråd, instrumenter og legetøj også en bog, film og undervisningsmaterialet til “Jami – pigen på markedet”.

 

Lån en kuffertOplev Ghana i en kuffert

De fleste børn i Ghana deltager i de aktiviteter, som deres forældre og andre voksne foretager sig.
For de mindste børn foregår det meste i eller tæt på hjemmet, og børnene bliver inddraget i husarbejdet. Når de bliver ældre deltager de også i arbejdet udenfor hjemmet. Det foregår næsten altid i samvær med voksne og andre børn. Arbejdet er en naturlig del af hverdagen og bliver ofte kombineret med leg.
Effekterne og aktiviteterne giver indlevelse og forståelse for, at børns livsbetingelser i verdenen er forskellige, men at børn grundlæggende er ens.
Musik og dans er en vigtig del af livet i Ghana. Derfor er der instrumenter og inspirerende dansemusik. Kufferten indeholder tøj til 26 børn, legetøj og hverdagsting.
Kufferterne kan lånes ved henvendelse til International Børnesolidaritet.
Ved afhentning og aflevering af kufferten, er udlån gratis. Skoler eller institutioner udenfor Storkøbenhavn kan få kufferten tilsendt. Det koster portoen. Kufferten skal sendes retur til International Børnesolidaritet.

Jami - pigen på markedetUndervisningsforløb om Jami – pigen på markedet

Jami er 7 år, og hendes liv er centreret omkring familien, skolen og markedet, hvor hun arbejder. Filmen skildrer en dag i hendes liv med skole, arbejde i hjemmet og på markedet, leg og lektier. Bogen omhandler et lille hverdagsdrama, hvor kammeratskab er en del af løsningen.

Undervisningsmaterialet består af højtlæsningsbogen ”Jami – pigen på markedet”, filmen ”Jami – en pige i Nicaragua” og en undervisningsmappe. Undervisningsmappen indeholder forslag til undervisning og aktiviteter omkring emner som forskelle og ligheder, kulturel identitet – alt med udgangspunkt i børns livsvilkår.
Pris for et undervisningsforløb (film, bog, mappe): 80 kr. Gratis forsendelse.

 

Fatima - pigen i kørestolenUndervisningsforløb om Fatima – pigen i kørestolen

Fatima er 8 år. Hun er kørestolsbruger. Hun bor i Nicaragua. Efter skole, passer hun en lille bod foran familiens hus. Fatima er god til at sælge og kan lide at snakke med kunderne.
En dag er der en dreng, der stjæler nogle avokadoer fra boden. Det betyder, at Fatima mangler pengene. Hun bliver bange for at fortælle det til sin mor, men hvad skal hun gøre…

Bogen indeholder forslag til aktiviteter og samtaler om forståelse af børns liv i Nicaragua og om at leve med et handicap i et fattigt land.
Pris 30 kr. Ved køb af 10 bøger, pris 15 kr. pr. bog. Gratis forsendelse.