Undervisningsforløb – 3.- 5. klasse

Kampen for skolen

Jami er 11 år, og hendes liv er centreret om familien, skolen og markedet, hvor hun arbejder. Jami og hendes kammerater oplever hvordan der udefra tages en beslutning om at lukke deres skole, og de bliver nødt til at gå i aktion for at redde skolen. Undervisningsmappen fokuserer på temaer som solidaritet, magtforhold, demokrati og samfundsopbygning.

Forløbet for 3. – 4. klasse består af højtlæsnings-/letlæsningbogen ”Jami – kampen for skolen”, filmen ”Jami’s svære opgave” og en undervisningsmappe.

Pris: 125 kr. for film, bog og mappe ekskl. porto. Klassesæt af “Jami – kampen for skolen”: 10 kr. pr. bog.

Fatima – pigen i kørestolen

Fatima er 8 år og kørestolsbruger. Hun bor i Nicaragua. Efter skole passer hun en lille bod foran familiens hus. Fatima er god til at sælge og kan lide at snakke med kunderne. En dag er der en dreng, der stjæler nogle avocadoer fra boden. Det betyder, at Fatima mangler pengene. Hun bliver bange for at fortælle det til sin mor, men hvad skal hun gøre?

Bogen indeholder forslag til aktiviteter og samtaler om forståelse af børns liv i Nicaragua og om at leve med et handicap i et fattigt land.

Pris 30 kr ekskl. porto. Ved køb af 10 bøger: 15 kr. pr. bog.

Victor – en dreng i Bolivia

Victor er 9 år. Han må passe sine 2 yngre brødre, fordi forældrene tager tilbage til landet og dyrker den jord, de stadig har. Efter skole skal Victor handle ind, lave mad og være den voksne i familien. Victor drømmer om at eje en mobiltelefon, og en dag kommer han til at købe en. Glæden ved mobilen svinder hurtigt, da der ikke er penge nok til at købe mad. Han tør ikke vise den til nogen, og han har ingen at ringe til. Der er snart ikke mere mad tilbage, og dagen for morens hjemkomst nærmer sig. Hvad skal Victor gøre?

En højt-/letlæsningsbog for børn i alderen 6-9 år illustreret med farvefotos. Bogen indeholder en side med oplysninger om migrantbørns forhold i Bolivia.

Pris 30 kr ekskl. porto. Ved køb af 10 bøger: 15 kr. pr. bog.

For bestilling skriv til ibs@ibssol.dk