Formål og metode

International Børnesolidaritet - formål og metodeFormålet med arbejdet i Danmark er at formidle viden og skabe forståelse for børns livsvilkår i den fattige del af verden. På den måde håber vi, at danske børn vokser op og kan være med til at skabe forandringer, således at solidariteten mellem mennesker styrkes.

International Børnesolidaritet mener, at danske børn allerede fra 5-6 års alderen kan håndtere viden om børns livsvilkår i den fattige del af verden. Det er ikke meningen, at de skal føle medlidenhed og få dårlig samvittighed – det fører til handlingslammelse. Derfor bruges der ikke elendighedsbilleder i formidlingen. Derimod bringes fortællinger om børn, der sammen er stærke og kan forandre deres forhold, og om børn, der er stolte af at arbejde og hjælpe familien. Det er også vigtigt at vise lighederne i børns liv. At glæder og drømme kan være de samme i hele verden.

Krop og sanser
Forståelse og indlevelse opnås bedst ved at inddrage krop og sanser, leg og fantasi. Derfor er formidlingen bygget op om aktivitetskufferter med ting, der kan røres ved og leges med, ligesom de øvrige materialer indeholder forslag til aktiviteter, der kan stimulere nysgerrighed og interesse for andre kulturer og fremme refleksionen.

Danske børn vokser op i en globaliseret verden. Ikke kun uden for Danmarks grænser, men også i dagligdagen er flere kulturer i spil – i klasseværelset, på gaden og på skærmen. De oplevelser og den læring børn tilegner sig, kan vise sig at få afgørende betydning for deres forståelse af identitet, og for hvordan de senere håndterer kulturelle forskelle i en globaliseret verden.

Her kan du finde undervisningsmaterialer om børn i den fattige del af verden, der passer til forskellige klassetrin – fra store børnehavebørn til 8.-10. klasse samt til spanskundervisning i gymnasiet, VUC og HF. Materialerne på hjemmesiden kan bruges frit.