Drikke: Fresco
er frugtsaft med vand og sukker i. Fresco laves af alle slags frugter. Man kan købe
den på gaden af børn, der sælger den fra en kurv. Den er hældt i små
plastikposer med isklumper i, der er bundet til. Når man skal drikke den, bider
man et lille hul i hjørnet af posen og løfter posen op i luften over munden.
Fresco har været den mest yndede drik. Nu er cola ved at blive mere populær.
Kalala: vokser på en
spinkel klatrende busk og kaldes passionsfrugt på dansk. Den er sort og rynket
udvendig, men med små sødsure gule frø, der moses og bruges til fresco.
Pitaya: er en frugt.
Den vokser på en kaktus. Den er stærkt cyklamenfarvet og frescoen er meget
smuk. Når man tisser efter at have drukket den, er tisset rødt.
|
Et typisk måltid kan bestå af:
- stegt kylling med ris og bønner (hver for sig).
- eller chili con carne med 250 g. brune bønner, 250 g. hakket oksekød, 1½
hakket løg, 1 grøn peber i tern, 1 dåse tomater, 1 hvidløg, chilipulver, salt
og olie, vand.
- Salat (iceberg, tomatskiver, kogte rødbeder i skiver, persille med citron og
salt over).
- Tortilla
skåret i stykker.
- Guacamole
- avocadomos
m. lidt hakket løg og hvidløg, olie og citron og evt. frisk hakket
koriander.
- Chili -
olie-edikedressing med friske små chili i (trækker 1 uge).
- Dertil frugtsaft i poser.
Banankage:
Lav en blanding af 2½ dl. sukker, 3 tsk. vaniljesukker, 2 tsk.
bagepulver, 2 tsk. kanel, 2 tsk. kardemomme, 100 g. valnødder, 150 g. rosiner
og 3 dl. hvedemel. Mos 4 bananer og rør dem i blandingen. Vand hældes
forsigtigt i massen, til den har den rette konsistens. Hverken for tynd eller
for tyk. Fyldes i en form beklædt med bagepapir. Bages 40-50 min. ved 220
grader.
Nicaraguanske kokosmakroner:
6 dl. kokosmel
2 dl. sukker
2 æg
rød frugtfarve
(til 20-25 stk.)
Æg og sukker piskes skummende. Kokosmel blandes i og frugtfarve tilsættes,
indtil massen er lyserød.
Bages i ovn i 15 minutter ved 170 grader.
Kokosmakronerne serveres i kurve.
|