Det Latinamerikanske Marked

Mere end 28.000 elever i indskolingen og 3.000 lærere og pædagoger har besøgt Det Latinamerikanske Marked mellem 2004 og 2011. Hvert eneste besøg blev unikt, fordi børnene sammen udviklede deres egne små historier og forløb. På deres egen krop oplevede de at skulle arbejde for familien og vigtigheden af sammenhold og solidaritet.

Af økonomiske årsager blev det nødvendigt at lukke Det Latinamerikanske Marked for besøg af indskolingen. Markedet er dog fortsat med besøg af spanskklasser på 2. og 3.g niveau. Læs mere her.

Det ville vi med Markedet

Det Latinamerikanske Marked befinder sig på 1. sal på Vesterbrogade i København. Det er indrettet autentisk med boder, en lille skole og en café. Lys og lyde er med til at sætte stemningen. Her fik International Børnesolidaritet mulighed for at tilbyde nogle autentiske og inspirerende rammer for ulandsoplysning for børn på 6-8 år.

MarkedPå Markedet trådte danske børn ind i et alternativt læringsunivers, hvor informationer om andre børns vilkår blev til viden erfaret på egen krop. De levede sig ind i, hvordan livet er for børn, der skal arbejde og tage ansvar, og dramaet om at skulle prioritere mellem medicin til lillebror og aftensmad til familien blev til virkelighed, når den lille familie sammen skulle finde frem til en beslutning.


Sådan blev Markedet til

Med 200.000 kr. fra Danida på kontoen og mere end 40 involverede aktører gik opbygningen af markedet i gang i 2003. Arkitektstuderende tegnede grundplanen, et beskæftigelsesprojekt lavede møbler, en pensionistklub syede dyr, et beskyttet værksted fremstillede dåser, poser og æsker med spansk tekst, børn på markedet i Nicaragua samlede reklameplakater, og en masse mennesker kom forbi med effekter fra Latinamerika. På 8 måneder voksede markedet frem og så startede den pædagogiske udvikling, hvor lærere og pædagoger og ikke mindst børn kom med input og ideer til forløbet på markedet.