Hjemmeside skal lære spanskelever om livet for unge i Bolivia

Hvordan er det at være forelsket når man er ung i Bolivia? Kan man have fritidsaktiviteter, når man også skal hjælpe til med arbejdet i hjemmet og er det egentlig kun piger som skal det? Hvad er forskellen på at være en del af en oprindelig befolkningsgruppe og bo i en lille landsby og at bo i en af Bolivias største byer? Og hvilken slags musik lytter man egentlig til når man kommer fra højlandet?

Find svar på det og meget mere på Voces de Bolivia.

Voces de Bolivia – forside
Nardi fortæller om kønsfordelingen i sit hjem

Voces de Bolivia er en hjemmeside udviklet til brug i spanskundervisning på ungdomsuddannelser i Danmark. Her kan man bl.a. følge de to unge David fra El Alto og Nardi fra Santa Cruz, som begge er en del af det arbejde International Børnesolidaritets partnere Chasqui og Alalay laver i landet, for at styrke børn og unge til at kæmpe for deres rettigheder. Igennem små videointerviews fortæller de hver især om deres hverdag og om deres syn på emner som kønsroller, familieliv, rettigheder, diskrimination og kærlighed.

Eleverne kan også lære om oprindelig folks kulturer og rettigheder. Bl.a. gennem Nina Umas musikvideo til sangen Uywiri (Aymara ord for en slags Ajayu eller ånder, som er i alt levende). Videoen viser smukke billeder fra høj- og lavland og kan bruges til samtaler om emner som kulturforskelle, tradition og tro og oprindelige folk.

Gennem alle de forskellige emner er der gloselister og man kan desuden finde flashcards, aktivitetsforslag og delprøver, så siden er let at bruge for både lærer og elever. Klik selv ind og se mere her.

Voces de Bolivia er et samarbejde mellem International Børnesolidaritet, billedkunstner Astrid Randrup, spansklærer Maria Grube og musiker Nina Uma.