Børn støtter børn i Corona-krisen

Ingen skolegang og ingen leg, men karantæne og udgangsforbud. Sådan har situationen været for tusinder af børn i Bolivia i 2020.
Derfor støtter International Børnesolidaritet børn, der formidler håb og viden til andre.

Savner at gå i skole

-Det smukkeste i barndommen er at gå i skole. Der lærer vi det, vi skal bruge i vores liv. Jeg savner mine klassekammerater, og jeg savner at kunne snakke med lærerne. Jeg savner også at spille fodbold. Jeg er bange for, at lukningen af skolerne kommer til at påvirke vores uddannelse og vores liv.

Sådan siger Carlos på 12 år. Han bor i El Alto i Bolivia. Han fortsætter:
-Vi er mange børn, der har det skidt. Vi mærker, at vores familier har det dårligt. Mange har mistet deres arbejde, og vi kender næsten alle nogen, der er syge eller døde. Jeg ville ønske, vi kunne gøre et eller andet for at få det bedre, siger Carlos.

Og det kan Carlos måske. International Børnesolidaritets mangeårige samarbejdspartner, Chasqui har fået tilladelse til at samle 10 børn ad gangen med overholdelse af afstand og hygiejne.

Deler erfaringer og fortællinger

Chasqui har igangsat et projekt, hvor børn hjælper hinanden. Her uddannes i alt 100 børn i alderen 10-15 år i basisviden om Corona – og ligeså vigtigt – formidler de til de mange isolerede børn i El Alto, at de ikke er alene, og at der er en vej ud af ensomheden.

Der skal oprettes virtuelle rum, hvor børn kan få viden og dele deres erfaringer og fortællinger, så de oplever, at de ikke er alene med deres tvivl og bekymring. Chasqui har tidligere haft gode erfaringer med børneradio, som også skal bruges til at formidle budskabet. Centralt i metoden er, at børn, der hører budskabet, skal dele det med andre børn. Således bliver det muligt, at formidlingen når ud til adskillige tusinde børn.

International Børnesolidaritets mangeårige partner Chasqui har igangsat et projekt, hvor børn hjælper hinanden. Her uddannes børn i alderen 10-15 år i basisviden om Corona – og ligeså vigtigt – formidler de til de mange isolerede børn i El Alto, at de ikke er alene, og at der er en vej ud af ensomheden.

Projektet har modtaget solidaritetsbevillinger fra Socialpædagogernes kongres, LFS Repræsentantsskabsmøde, HK-klubben i HK , BUPL Hovedstaden , Klub 3i1 i FOA, SL Midt- og Vestjylland ogSL Østjylland.