Børneudveksling i Bolivia

dsc06083-001Børn fra Nicaragua og Bolivia var i november 2016 samlet i Bolivia for udveksle ideer og viden om hver deres virkelighed og sammen lære, hvordan de kan styrke børns stemme i samfundet. Børnene er alle en del af International Børnesolidaritets 3-årige program, som nu løber på andet år.

Børnene arbejdede bl.a. med at udarbejde ”børneforslag”, som er et dokument med forslag til forbedringer af børns vilkår. Et sådant dokument kan præsenteres af børnene til en myndighedsperson, fx en skoleinspektør eller en lokalpolitiker.

Børnene lavede ”børneforslag” ud fra de tre spørgsmål: 1. Hvilke særlige behov har børn omkring mig? 2. Hvad kan der gøres for at imødekomme behovet? 3. Hvem skal jeg præsentere behovet for/hvem har magt til at gøre noget?

Børnene formulerede blandt andet disse behov, som kan indgå i et ”børneforslag”:

”På vores skole er der ikke nok toiletter til de mange børn, så vi vil bede skoleinspektøren om, der kan laves flere.”

”Parken i vores bydel er utryg og misligholdt. Vi vil gerne renovere parken, og vi vil spørge borgermesteren, om han vil støtte op om projektet.”

På lejren var der ud over det spændende program også tid til at lege, få nye venner og børnene fik mulighed for at vise deres evner frem på en talentaften, hvor der blev sunget, danset, fremført digte og cirkuskunster.