Besøg fra Nicaragua ved 25-års jubilæum

IMG_0948De unge nicaraguanske kvinder, Jami Hernández og Alejandra Lopez, har netop været en uge i Danmark. Her mødte de danske børn fra to klasser i en folkeskole og unge fra gymnasieklasser, som de fortalte om uddannelsessystemet i Nicaragua, børnearbejde, kultur og kvinders vilkår. Kvinderne var inviteret til Danmark i forbindelse med International Børnesolidaritets 25-års jubilæum og var oplægsholdere ved årsmøde- og IMG_0935jubilæumsfejring lørdag d. 28. okt.

Jami er den 7-årge hovedrolle i International Børnesolidaritets film ”Jami – en pige i Nicaragua”, som handler om børns vilkår i Nicaragua. I barndommen var hendes tid altid opdelt mellem skolegang og arbejde, så hun kunne tjene penge til familien. Arbejdet forhindrede hende i at fokusere tilstrækkeligt på uddannelse. På trods af mange 20171028_170020svære odds, læser hun i dag jura og har store visioner for forandring i sit land Nicaragua.

International Børnesolidaritet er glade for, at mange fik mulighed for at lære kvinderne at kende og på denne måde fik sat ansigt på de problematikker, som man som ung og kvinde møder i Nicaragua i dag.