Aktivitetskufferter

Oplev Latinamerika

At afprøve lege og aktiviteter fra andre dele af verden kan være en god måde at lære om andre kulturer på. Lege, fremstilling af legetøj og madopskrifter er tænkt som ideer til brug for et forløb om børn i Latinamerika.

Arbejdet med lege og aktiviteter kan lægge op til samtaler om børnenes egen historie og kultur. F.eks. hvad spiser de til morgenmad, hvad hjælper de til med hjemme, hvordan leger de, hvordan bor deres bedsteforældre?
Hvad ville der ske, hvis legetøj og spil blev gemt væk i en periode, og børnene i stedet legede med hinanden og med det, de finder i naturen og selv fremstiller?

Kufferten indeholder tøj, husgeråd, instrumenter og legetøj samt en bog, film og undervisningsmaterialet til “Jami – pigen på markedet”.

Oplev Ghana

De fleste børn i Ghana deltager i de aktiviteter, som deres forældre og andre voksne foretager sig. For de mindste børn foregår det meste i eller tæt på hjemmet, og børnene bliver inddraget i husarbejdet. Når de bliver ældre deltager de også i arbejdet udenfor hjemmet. Det foregår næsten altid i samvær med voksne og andre børn. Arbejdet er en naturlig del af hverdagen og bliver ofte kombineret med leg.

Effekterne og aktiviteterne giver indlevelse og forståelse for, at børns livsbetingelser i verdenen er forskellige, men at børn grundlæggende er ens. Musik og dans er en vigtig del af livet i Ghana. Derfor er der instrumenter og inspirerende dansemusik.

Kufferten indeholder legetøj, hverdagsting og tøj til 26 børn.

Ved egen afhentning og aflevering er udlånet gratis. Skoler eller institutioner uden for Storkøbenhavn kan få kufferten tilsendt ved betaling af portoen frem og tilbage.

Kufferterne kan lånes ved henvendelse til ibs@ibssol.dk