Støt børn i små projekter

Det er let at gøre en forskel i forhold til at støtte børnene i kampen for bedre livsvilkår.

Det er muligt at støtte små projekter for grupper af børn. Det er ikke altid beløbets størrelse, der er afgørende. Det er ofte muligt at nå langt med få penge. International Børnesolidaritet tror ikke på individuelle løsninger, derfor går støtten altid til grupper af børn. Børn kan mest, når de gør det sammen. 1-2 gange om året modtager man en lille rapport om, hvordan arbejdet udvikler sig.

Ring eller skriv og hør mere eller indsæt et beløb på konto: 5301 – 0264206 (Arbejdernes Landsbank) med navn og adresse og oplysning om det valgte projekt.


Du kan støtte følgende projekter:

 

img-20161209-wa0011Støtte til unge drenge i fængsel i Bolivia 

I et ungdomsfængsel i La Paz lærer 100 drenge gennem ugentlige workshops om ikke-voldelig konfliktløsning, maskulinitet og seksualitet. Drengene er mellem 12-17 år gamle og afsoner i 2-5 år. Formålet med projektet er at give drengene vejledning og mulighed for at udvikle sig socialt, så de er bedre rustet til livet efter fængslet. I fængslet er der meget vold og begrænset støtte og vejledning fra voksne. En stor del af tiden er drengene overladt til sig selv uden nogen form for aktiviteter. Der er derfor stor brug for et projekt, der kan hjælpe drengene til at reflektere over deres liv og begynde at tage sunde beslutninger, der kan hjælpe dem i deres liv, når de forlader fængslet efter endt afsoning. International Børnesolidaritet har støttet projektet siden 2016.

 

Pkongres2iger i Nicaragua får en stemme

Nicaragua er et mandsdomineret samfund, hvor drenge lærer, at de er pigerne overlegne, og vold og overgreb er et stort problem.

Dialog og refleksion kan være en vej til at ændre kulturen. Og pigegrupper kan være et konkret bud på hvordan. I pigegrupperne kan pigerne udtrykke sig uden at være bange. De hører, hvordan andre piger har det, og sammen finder de løsninger på deres problemer. Pigerne får en stemme. De tilbydes at deltage i kommunikationskurser, så de får mod på at tale i forsamlinger og i det offentlige rum. Se en video om projektet her.

 

Marginaliserede piger i NicaraguaMarginaliserede piger i Nicaragua

Det store Orientalmarked i hovedstaden Managua er opholdssted for en gruppe udsatte piger. På grund af deres sårbare situation er mange blevet presset ud i prostitution og lindrer sig ved at sniffe lim. De mangler selvværd og tro på fremtiden. Pigerne inviteres til at deltage i værksteder, hvor de lærer at sy, lave mad og bage, så de får mulighed for at få en indtægt. De oplever glæden ved samvær, bl.a. gennem deltagelse i musik og dans. International Børnesolidaritet har støttet værkstederne siden 2004, og resultaterne har været positive.

Se en 3 minutters lysbilledserie om børn og unge på gaden, der er udsatte for vold og misbrug og om Inhijambias arbejde for at hjælpe pigerne.

 

miljøkampagneMiljøgruppe passer på naturen

Børn i Nicaragua er meget optaget af miljøet, og børnene i landsbyen Cuajachillo har dannet en miljøgruppe. Gruppen tager ofte til vulkansøen Xiloa, hvor børnene renser stranden for papir og plastik. Det pynter på naturen, og samtidig inspirerer børnene badegæsterne til ikke at smide affaldet på stranden.

Næste projekt skal være et skolehaveprojekt, hvor børnene skal lære om havebrug og plante og passe træer omkring skolen, der kan beskytte mod Nicaraguas tropiske vejr med bagende sol eller voldsomme regnskyl.