Aktuelt

 

Inhijambias børnInternational Børnesolidaritet omlægger sit arbejde
Der er kommet nye rammer for International Solidaritets arbejdet i Bolivia og Nicaragua. Fra efteråret 2015 er de forskellige projekter blevet organiseret i et samlet program mellem de to lande. Partnerne får mulighed for at udveksle erfaringer og metoder i arbejdet og derved opnå koordinering og læring. Samtidig er det forhåbningen at den politiske påvirkning og inspiration til andre relevante aktører kan nå videre.

Børn og unge får en fremtrædende rolle i programmet. De har interviewet andre børn og unge i et Baseline studie i opstartsfasen og de kommer til at være med til koordineringen af aktiviteterne.

Børnenes stemmer og meninger skal tydeliggøres gennem programmet. Første fase kører 3 år frem til juli 2018.

Projektet med piger på gaden i Accra i Ghana kan desværre ikke blive en del af programmet, og financieringen ophørte 31.12.2015.

Drømme

Drømme om frihed
Børn, der bor i fængslet sammen med deres forældre og søskende, har specielt svære vilkår og føler sig stigmatiserede af det omgivende samfund. Børn i San Pedro Fængslet i La Paz, Bolivia er inviterede til at deltage i kreative værksteder, hvor de kan tale om deres liv og drømme. De tegner sammen og skaber små tableauer af modellervoks fra deres liv.

Børnene oplever, at de ikke er alene med deres problemer og samtidig får forældre og fængselsmyndighederne mulighed for at få indsigt i hvordan børnene oplevet livet i fængslet

Se børnenes film på spansk

Se børnenes film på med engelske undertekster

Lighed er kun for de rige?
Børne-og Ungdomsnetværket i Danmark har i 2013 iværksat en undersøgelse om, hvordan børn og unge opfatter medborgerskab og relationer i samfundet – både lokalt og nationalt. Grupper af børn og unge har fået kameraer og har taget fotos, der illustrerer temaerne og siden har de sammen diskuteret, hvordan de oplever deres samfund og hvordan, det kunne udvikle sig.

International Børnesolidaritets samarbejdspartner i Bolivia Inti Phajsi i La Paz, Bolivia og Tuktan Sirpi i Jinotega, Nicaragua har deltaget i undersøgelsen sammen med andre organisationer i Latinamerika og Afrika. Rapporten foreligger på engelsk og på spansk.

Young Citizens at Crossroads report by Maya Mynster Christensen
Informe Español Young citizens at crossroads