3. – 5. klasse

International Børnesolidaritet har udarbejdet materialer til brug i 3. – 5. klasse. Materialet kan bruges differentieret efter klassetrin og behov.

Klik på billedet og besøg Santa Clara

Klik på billedet og besøg Santa Clara

Santaclara.dk
Jaqueline arbejder på lossepladsen.
Fatima sidder i kørestol og sælger grøntsager.
Francisco bærer varer på markedet.
Angel bor på gaden.

De lever i byen Santa Clara i Nicaragua. De er sammen med andre børn hovedpersoner i et undervisningsforløb om børneliv i den fattige del af verden. Deres liv skildres i lyd og billeder. Det er børnene selv, der fortæller deres historie. Fælles for børnene er, at de er fattige. De har et liv med arbejde og kun lidt tid til leg. Det er heller ikke alle, der går i skole. Men de har alle drømme og håb.

På hjemmesiden er der en række opgaver, som både kan løses individuelt og i grupper. Det hele findes på santaclara.dk, som primært henvender sig til 3. til 4. klasse, da det kræver lidt læsefærdighed.

Pris 100 kr. Efterfølgende spil 25 kr., når de bestilles samtidigt

Pris 100 kr. Efterfølgende spil 25 kr., når de bestilles samtidigt

Livsspillet
Der kommer ild og røg op fra bjerget, og glødende lava løber ned ad bjergsiden. Hvad gør du? Dette er blot én af de mange udfordringer i Livsspillet, som er afslutningen på undervisningsforløbet santaclara.dk.
Forudsætningerne for at spille Livsspillet er, at opgaverne i santaclara.dk er løst. Livsspillet er et brætspil, og det kan spilles af 10-15 børn ad gangen.

Formålet er, at 5 af børnene i Santa Clara skal hjælpes til at komme i skole. I Nicaragua er der mange forhindringer, når fattige børn skal i skole. Sådan er det også i Livsspillet. Der er brug for al den viden, der er indsamlet i arbejdet med opgaverne i santaclara.dk. Og det er endda ikke nok. Viden skal kombineres med solidaritet. Det kan kun lykkes, hvis alle hjælper hinanden.

Pris (film, bog, mappe): 125 kr. Klassesæt af “Jami – kampen for skolen”: 10 kr. pr. bog

Pris (film, bog, mappe): 125 kr. Klassesæt af “Jami – kampen for skolen”: 10 kr. pr. bog

Kampen for skolen
Jami er 11 år, og hendes liv er centreret om familien, skolen og markedet, hvor hun arbejder. Jami og hendes kammerater oplever hvordan der udefra tages en beslutning om at lukke deres skole, og de bliver nødt til at gå i aktion for at redde skolen. Undervisningsmappen fokuserer på temaer som solidaritet, magtforhold, demokrati og samfundsopbygning.

Forløbet for 3. – 4. klasse består af højtlæsnings-/letlæsningbogen ”Jami – kampen for skolen”, filmen ”Jami’s svære opgave” og en undervisningsmappe.

 

 

Fatima - pigen i kørestolen

Pris 30 kr. Ved køb af 10 bøger, 15 kr. pr. bog. Gratis forsendelse.

Fatima – pigen i kørestolen
Undervisningsforløb om Fatima – pigen i kørestolen
Fatima er 8 år. Hun er kørestolsbruger. Hun bor i Nicaragua. Efter skole, passer hun en lille bod foran familiens hus. Fatima er god til at sælge og kan lide at snakke med kunderne.
En dag er der en dreng, der stjæler nogle avokadoer fra boden. Det betyder, at Fatima mangler pengene. Hun bliver bange for at fortælle det til sin mor, men hvad skal hun gøre…
Bogen indeholder forslag til aktiviteter og samtaler om forståelse af børns liv i Nicaragua og om at leve med et handicap i et fattigt land.

 

Pris 30 kr. Ved køb af 10 bøger, 15 kr. pr. bog. Gratis forsendelse

Pris 30 kr. Ved køb af 10 bøger, 15 kr. pr. bog. Gratis forsendelse

Victor – en dreng i Bolivia
Victor er 9 år. Han må passe sine 2 yngre brødre, fordi forældrene tager tilbage til landet og dyrker den jord, de stadig har. Efter skole skal Victor handle ind, lave mad og være den voksne i familien. Victor drømmer om at eje en mobiltelefon, og en dag kommer han til at købe en. Glæden ved mobilen svinder hurtigt, da der ikke er penge nok til at købe mad. Han tør ikke vise den til nogen, og han har ingen at ringe til.

Der er snart ikke mere mad tilbage, og dagen for morens hjemkomst nærmer sig. Hvad skal Victor gøre…

En højtlæsningsbog/letlæsningsbog for børn i alderen 6-9 år. Bogen indeholder en side med oplysninger om migrantbørns forhold i Bolivia. Bogen er illustreret med farvefotos. 28 sider.